PRIMERJAVA APARATOV - XC in ET

  Lasersko epilacijo izvajamo z dvema aparatoma priznanega proizvajalca Lumenis LightSheer. Oba lahko v svetu najdete le v najboljših dermatoloških centrih. V našem salonu, Beauty Center v Novi Gorici, uporabljamo proizvajalčev najnovejši aparat LightSheer XC, na drugih lokacijah po Sloveniji pa prenosni tip aparata LightSheer ET.

  Oba aparata sta učinkovita pri vseh tipih kože in vseh vrstah dlak. V primeru svetlih dlak na svetli koži učinkovitost zagotavljajo kratki impulzi (5ms), pri zelo temni koži in temnih dlakah pa serije daljših impulzov (400ms). Zaradi direktnega hlajenja s safirno konico (lokalna analgezija), je postopek manj boleč kot pri drugih laserskih aparatih. Direktni pritisk laserske glave na kožo omogoča, da laserski žarek lažje doseže lasni mešiček. Učinkovitost aparata je zato zagotovljena tudi na mestih, kjer se lasni mešički nahajajo globlje v koži.

  LightSheer XC
  • Večja safirna konica (12x12mm) omogoča hitrejši postopek na večjih površinah.
  • Postopek je v primerjavi s podobnimi drugimi aparati krajši za 50% in zato omogoča večje ugodje za stranke.
  LaserSheer XC and ET portable
  LightSheer ET
  • Je prenosen
  • Prednost manjše safirne konice (9x9mm) je v omogočanju večje preciznosti pri delu na manjših površinah.

  Pogosto zastavljena vprašanja strank

  Kaj je laser in kako deluje?

  Diodni laser ustvarja svetlobni žarek določene valovne dolžine, ki se absorbira v pigmentu dlačnega mešička in pri tem uniči dlako in generativne celice dlake.

  Kdaj je laserska epilacija najbolj učinkovita?

  Dlako lahko trajno uničimo le v aktivni fazi njene rasti, ko je še pripeta na svoje jedro in vsebuje veliko pigmenta. V povprečju je na telesu istočasno v fazi rasti približno 10-20% dlak, ostale so v fazi mirovanja ali izpadanja in jih laser ne more uničiti. V enem postopku tako pri optimalnih pogojih uničimo med 10 in 20 odstotki dlak, in zato v povprečju potrebujemo od 5 do 7 postopkov, da odstranimo vse dlake na področju posega.

  Od česa je odvisna učinkovitost laserske epilacije in kateri so optimalni pogoji zanjo?

  Odvisna je od števila dlak v fazi rasti, barve kože, barve in debeline dlake, gostote dlak, občutljivosti kože, pa od prejšnjih postopkov depilacije in hormonalnega stanja ter starosti. Najbolj optimalni pogoji so črna dlaka, bela koža in čim več dlak v fazi rasti. V svetu je znan podatek, da pri treh do petih odstotkih ljudi laserska epilacija ne dosega razultatov.

  V kakšnih časovnih intervalih ponavljamo postopke?

  Ker so faze rasti na različnih predelih telesa različno dolge, so tudi intervali med posameznimi postopki različno dolgi. Na obrazu ponavljamo postopek na 6 do 8 tednov, na telesu na 8 do 12 tednov. Po vsakem postopku so dlake, ki ponovno zrastejo, tanjše, svetlejše, njihova rast se upočasni in so zato kasneje tudi intervali med posameznimi postopki vedno daljši.

  Kako poteka postopek laserske epilacije?

  Prvi obisk je običajno namenjen pogovoru, pregledu, oceni stanja in testiranju. Pred samim postopkom kožo očistimo in označimo ter obrijemo dlačice. Po postopku je koža nekoliko občutljiva, pojavi se rahla rdečica, ki pa hitro izgine. Le pri močnejših dlakah je navadno lahko prisotna 2 do 3 dni. Dlake, ki po postopku ostanejo v koži, se same izločijo v 2 do 3 tednih. Običajno ostane epilirani predel 1 do 2 meseca brez dlak, dokler ponovno ne zrastejo tiste dlake, ki jih v predhodnih postopkih nismo uničili.

  Pozitivni stranski učinki laserske epilacije?

  Ugodno deluje na pseudofolikulitis (vnetje dlačnega mešička), vraščene dlake, druge vnetne procese na koži ter hkrati deluje kot sistem za foto obnovo (Fotorejuvination) saj pospeši regeneracijo kože in deluje kot anti-aging postopek.

  KATERE SO MEDICINSKE INDIKACIJE?

  PSEVDOFOLIKULITIS - to je vnetje dlačnega mešička, ki nastane po britju ali voskanju kot posledica vraščanja dlak. Pojavi se kjerkoli na telesu, najpogosteje pa na moški bradi(psevdofolikulitis barbae), bikini predelu, podpazduhi. Vnetje se lahko razširi na sosednje folikle zaradi česar je bolezen zelo dolgotrajna in lahko pušča trajne posledice na koži kot so madeži in brazgotine.

  SINUS PILONIDALIS - je vnetni proces nad križnico ali trtico. Nastane kot posledica vraščanja dlak na tem področju. Pojavi se v 2 oblikah-kot akutni pilonidalni absces ali kronični pilonidalni sinus. Najnovejše raziskave so pokazale, da je dolgoročno tako preventivno kot kurativno najboljša rešitev trajna laserka odstranitev dlak-epilacija na tem področju. Laserski postopek je enak kot pri epilaciji dlak kjerkoli na telesu.

  Katere so kontraindikacije?

  Laserske epilacije ne izvajamo pri dlakah, ki rastejo iz pigmentnih znamenj, brazgotin, bradavic, pa tudi ne, če sta prisotna herpes simpleks ali večje vnetje ter v primeru jemanja določenih zdravil. Pozorni smo na vsa znamenja in kožne spremembe. Pri oceni, da gre za preobsežno ali bolezensko prekomerno poraščenost, stranko napotimo k dermatologu ali endokrinologu. Ta bo ocenil hormonalno zdravstveno stanje in predpisal nadaljnje zdravljenje in postopke.

  Ali je lasersko odstranjevanje dlak drago?

  Če želimo biti brez dlačic npr. na predelu nog in bikinija ves čas ( = stanje po opravljeni laserski epilaciji), se moramo z voskom depilirati 1x mesečno. Če to redno počnemo med dvajsetim in petdesetim letom starosti, to v 30 letih pomeni 360 voskanj in 360 porabljenih ur ter skupno med 13.000 in 15.000 EUR. Laserska epilacija zahteva v povprečju le od 5 do 7 postopkov, za kar potrebujemo od 12 do 17 ur, vaš strošek pa bo pri nas znašal med 1.700 in 2.400 EUR. Če prištejemo še čas za prihod v salon, možna vnetja, bolečine in vraščanje dlak po voskanju, potem ni dvoma, da je laserska epilacija najboljša in najcenejša izbira.

  Navodila in priporočila za stranke

  • 4 tedne pred in po postopku se NE izpostavljajte soncu - aktivna zaščita nad 50 spf,
  • 4 do 6 tednov pred postopkom si dlak NE odstranjujte s pinceto, depilacijskim voskom, kremo ali elektroepilacijo in jih ne belite; v tem obdobju lahko dlake brijete ali strižete,
  • 2 do 3 dni pred postopkom si dlake obrijte, predvsem na večjih površinah (noge,...),
  • koža mora pred postopkom biti čista, brez ličil ali negovalnih preparatov,
  • opozorite nas, če ste noseči, imate kakšno kronično obolenje ali uživate zdravila,
  • po postopku si predel kože negujte z aloe vero ali drugimi preparati, ki kožo hladijo in pomirjajo,
  • nekaj dni po postopku ne delajte pilinga, ne uporabljajte savne in javnih kopališč.